Verslagen Dames

Dames 2 dinsdag 17 mei 2016

Het blijft spannend in onze poule wie de uiteindelijke winnaar wordt! Mildam 2 begon met vier punten voorsprong aan de wedstrijd tegen IJsselham. IJsselham stond op dat moment derde.
Ik verklap alvast dat wij met 3-1 gewonnen hebben en Oosterwolde de winst pakte met 4-0. Op de laatste speeldag valt dus de beslissing, want dan spelen Mildam 2 en Oosterwolde 3 tegen elkaar!

Het was een mooie, rustige avond om te tennissen. Team 3 speelde ook thuis, dus het was zaak om zo snel mogelijk op drie banen te beginnen. Onze tegenstanders waren eerder aanwezig dan die van team 3, zodat ons team dadelijk op twee banen kon spelen.
Trijntje en Grytsje verloren de eerste set in een tiebreak en de tweede werd 2-6. Ingrid en ik waren betrekkelijk snel klaar met de eerste partij: 6-1 en 6-0.
Daarna wonnen Grytsje en Ingeborg hun partij met 6-2, 6-2, dus ook vlot. De vierde partij speelden Ingrid en ik tegen twee linkshandige speelsters. Wij waren gemotiveerd en er lukte veel. De eerste set was spannend en eindigde in 7-5; de tweede set ging gemakkelijker: 6-2. Ingrid kreeg in de loop van deze partij last van haar rug, maar zette een ‘pokerface’ op, waardoor de tegenstanders niets merkten.

Het was een gezellig drukte op de baan trouwens; meerdere mensen waren benieuwd hoe de partijen van team 2 en 3 verliepen.

Renske de Vries


Dames 2 dinsdag 10 mei 2016

Deze avond gingen we opgewekt  naar Delfstrahuizen. Het weer was wederom gunstig.  Eigenlijk is het altijd prima tennisweer op dinsdagavond.
We gingen direct goed van start. Ingrid en Renske wonnen  de eerste pot. Ook Trijntje en Grytsje slepen er een punt uit. De tweede partij nemen Ingeborg en Ester het stokje van Trijntje en Renske over. Het ging hier en daar een beetje moeizaam, maar ook deze partijen worden met een positief resultaat afgesloten:  Ingrid en Ester met 1-6, 0-6 en Ingeborg en Grytsje 3-6, 6-7.
Na afloop had Delfstrahuizen nog een verrassing - en dat was Egbert. Egbert verzorgde de hapjes. Eerst een heerlijke schaal met fruit en daarna ging de frituur aan en werden we getrakteerd op patat, kroketten en frikandellen. Heerlijk, hier willen we vaker naar toe.

Grytsje


Dames 2 dinsdag 26 april 2016

De hele dag slecht weer, koud, harde wind, regen en hagelbuien. Dat leek niet best voor het tennissen die avond. Maar iedereen was aanwezig in de kantine om 18.30 uur, ook de dames van Haskerhorne hadden ons gevonden en waren dus aanwezig. M.b.v. “Buienalarm” konden we een beetje plannen wanneer we wel en wanneer we niet konden tennissen.
De start was uiteindelijk om kwart over 7. Ons team had deze avond 3 invalsters, omdat de vaste speelsters op vakantie waren.
Dank aan Siska, Rommie en Ester voor jullie deelname!
De eerste ronde ging voor zowel Siska en Rommie (7-5/6-4) ( als Grytsje en Trijntje (6-3/6-3) vlot en goed. De koffiepauze kwam op het goede moment, want de regen viel weer met bakken uit hemel. Maar het bleek later ook de laatste regen te zijn, het verdere verloop van de wedstrijd verliep droog.
En het ging ook weer goed: Siska en Rommie (7-5/6-1) en Grytsje en Ester (6-4/6-3) wonnen hun partijen, zodat de uitslag: 4-0 door Grytsje ’s avonds snel kon worden doorgegeven.
En… wij staan ook nu nog boven aan!
De avond werd besloten met een hapje en een drankje rond de open haard die door Grytsje professioneel was aangestoken, erg gezellig!

Trijntje


Dames 2 dinsdag 19 april 2016

We vertrekken te vroeg naar Ouwsterhaule. Ondanks enkele rondjes extra - en heel langzaam - rijden, arriveren we ruim op tijd.  Of het aan deze rustige aanloop ligt, is onbekend, maar Rens en Ester beginnen in vliegende vaart en winnen de eerste set met 6-4. In de tweede set gaat het ook snel, maar dan in hun nadeel: voor ze het weten staan ze met  6-2 achter. Dat wordt een super-tiebreak. Een spannende zelfs; en gelukkig winnen ze met 10-7.

Ingrid en Grytsje winnen de eerste set met 6-2 en het resultaat gaat in de tweede set mooi zo door. Die winnen ze ook met 6-2

Na de pauze starten we optimistisch aan de tweede helft. Nu met Ingeborg in plaats van van Rens. Ester en Ingeborg rammen er in drie kwartier 6-1 6-1 doorheen. Grytsje en Ingrid starten voortvarend met 6-4. De tweede set spelen zij echter "als een krant" en verliezen met 6-4. Dat wordt dus een super- tiebreak. Die gaat dan weer verbazingwekkend gemakkelijk (10-1).

Zoals altijd sluiten we af met een hapje en een drankje. De hapjes van ouwsterhaule verdienen een eervolle vermelding. Heerlijk!

Tevreden gaan we met 4 punten op zak naar huis. De volgende dag blijkt dat we zelfs bovenaan staan. Dat koesteren we dan maar voor zo lang het duurt.

Grytsje Klazema


Dames 2 dinsdag 12 april 2016

De tweede competitiedag bracht ons de eerste thuiswedstrijd. Oei....toch wel even wennen dat gravel, na een winter lang op kunstbanen te hebben gespeeld. Ten Woude was onze tegenstander en ook deze dames speelden vorig jaar in de derde klasse. En dat was te merken! Renske en Ester moesten flink wennen in t begin; aan elkaar, de baan en de tegenstander. Ondanks heel veel spannende rally's maakten de dames net iets meer fouten dan hun tegenstanders en verloren ze de partij. Ingrid en Trijntje kwamen door het goede spel van hun tegenstander juist steeds meer in hun spel en wisten hun partij daardoor mooi te winnen. Met een 1-1 stand begonnen we aan de koffie, al was t toen inmiddels al wel ruim half 9. Dat beloofde een lange avond te worden! Vers bloed stroomde in t team van Mildam: Grytsje en Ingeborg namen de plaats in van Trijntje en Renske, die heel lief nog wel even de afwas voor ons deden. Ook deze partijen leverden spannende rally's op, en de kansen voor beide kanten wisselden elkaar af. Ingrid en Grytsje merkten dat deze dames niet voor niets in de derde klasse hadden gespeeld: hun powerplay, meestal overdonderend voor tegenstanders, werd nu goed beantwoord en helaas leverde dat op cruciale punten winst op voor Ten Woude: 3-6,4-6. Ook Ester en Ingeborg verloren hun eerste set nipt: 6-7. Daarna hadden ze t spelletje van de tegenstander echter door en wonnen de tweede set gemakkelijk met 3-6. Dus was ook de eerste supertiebreak van de competitie een feit. Gelukkig wisten ester en Ingeborg hun goede lijn nog even door te zetten en ging de winst met 10-5 naar Mildam. Einduitslag 2-2 en dat voelde voor iedereen als een terechte uitslag.

Ingeborg Hollak


Facebook Iconfacebook like button