Geschiedenis

De geschiedenis van TV Mildam gaat terug tot 1976 en valt grofweg in twee perioden uiteen. De eerste periode betreft de oprichting van de vereniging en de eerste aanleg van het park in 1977. De tweede periode heeft betrekking op de jaren daarna.

In de  jaren tachtig waren er meer dan 250 leden. Het hoogtepunt was 290 leden in 1982. Tegenwoordig schommelt het aantal leden rond de 100.  Het park wordt door de leden in belangrijke mate zelf onderhouden.

Het park beschikt over drie gravelbanen die prachtig beschut liggen achter het Puntersbos, omzoomd door boswallen. Aan het begin van het seizoen, vroeg in april of eind maart, kan het er al heel aangenaam zijn. Zowel op de banen als op het terras is het prettig toeven. De banen zijn door het speciale Mildamster zand goed gedraineerd en zijn gedurende het gehele seizoen goed bespeelbaar.

Het pok…. pok….geluid van de tennisballen hoort aan De Wissel tot de echte beleving van de zomer.

De clubkampioenschappen worden tegenwoordig niet meer gehouden. In de jaren tachtig en negentig deden de meeste leden hieraan mee. De slotdag op zondag werden druk bezorgd en leverde vele winnaars op!

clubkampioenschappen_winnaars2clubkampioenschappen_prijzenClubkampioenschappen_winnaars1

Aan het eind van het seizoen in de herfst werd het jaarlijkse stamppottoernooi gehouden.

stamppot1